Ruurd Gietema & Shiuan-Wen Chu


Ruurd Gietema en Shiuan-Wen Chu (KCAP) werden in het kader van het China-project bij ARCAM in 2005 uitgenodigd om een lezing geven. Het duo werkte aan een groot aantal projecten in China waarvan reeds een aantal projecten is gerealiseerd. Hieronder zijn woningen en een verenigingsgebouw in Beijing. Samen schreven ze in Archis over hun ervaringen. Tijdens de lezing vertelden zij over het werk van KCAP en spitsten hun verhaal toe op hun China-projecten.
Ruurd Gietema studeerde Stedebouw aan de TU Delft. Tijdens zijn studie was hij werkzaam bij UN Studio, West 8 en MVRDV. Hij werkte daarnaast in samenwerkingsverband op stedebouwkundig en planologisch gebied. Voor deze werkzaamheden kreeg hij in 1999 de Maaskantprijs voor Jonge Architecten uitgereikt. Sinds 1996 werkt hij bij KCAP en hij is sinds 1999 opgenomen in de directie. Hij werkt aan stedebouwkundige projecten in Amsterdam, Londen, Helsinki en Beijing.
Shiuan-Wen Chu (geboren in Taipei, 1973) studeerde aan de universiteit van Witwatersrand in Johannesburg en studeerde met veel lof af en won prijzen in de architectuur en -theorie. In 1988 verhuisde ze naar Nederland waar ze studeerde aan het Berlage Instituut. In 2001 begon ze als senior architect bij KCAP waar haar werk zich concentreert op architectonische en stedebouwkundige projecten in China.