Schiphol Centraal


Eind november 2004 presenteerde ARCAM een geheel nieuwe en uitdagende kijk op wat wel de noordvleugel van de Deltametropool of de Randstad Holland wordt genoemd. De stelling luidde dat de ontwikkeling van het gebied erbij gebaat is dat Schiphol, met al zijn lusten en lasten, wordt geaccepteerd als centrum van de regio en consequent uitgangspunt wordt bij de verdere gedachtevorming. In het kader van de netwerkstad Schipholstad kunnen alle problemen waarmee de verschillende gemeenten al jaren worstelen, worden opgelost. Is dit waanzin of is het nog niet zo gek? Op 25 januari 2005 was er alle gelegenheid om uitgebreid hierover te discussiëren.
ARCAM-directeur Maarten Kloos lichtte de door ARCAM gekozen invalshoek toe en leidde het debat. Ter inleiding deed landschapsarchitect Dirk Sijmons (H+N+S Landschapsarchitecten) verslag van zijn recente onderzoek naar de mogelijke ontwikkelingen rond de luchthaven, verricht in opdracht van de Schiphol Area Development Company (SADC). Tot de aanwezigen behoorden vele direct betrokkenen, onder wie vertegenwoordigers van gemeenten en bedrijven in de regio.

Klik hier voor een verslag van de avond.
Voor meer informatie over de expositie Schiphol Centraal klik hier.


Verwant

Driving competitiveness in the North Wing

Vereniging Deltametropool nodigt alle belangstellenden uit voor de presentatie van de adviezen over het Rijk-Regioprogramma Amsterdam − Almere −...

Dirk Sijmons

Vanwege de aandacht voor het groene ommeland van Amsterdam, was Dirk Sijmons gevraagd op te treden in de Brakke...

Matthijs Bouw (One Architecture)

Matthijs Bouw (1967) studeerde aan de TU in Delft. Al tijdens zijn studie was hij actief in het onderwijs...

7e Dag van IJburg

Vrijdag 19 maart 2004, zeven jaar na het beslissende referendum, organiseerde ARCAM voor de laatste keer de ‘Dag van...