School SO De Heldring


 
Bosrankstraat 1
Buiksloterham
Berger Barnett Architecten
Stichting Kolom
2014
Onderwijs, Voorziening
 

In de Buiksloterham (Amsterdam-Noord) vindt op dit moment een ware transformatie plaats. Er ontstaat een gebied waar wonen en werken worden gemengd met de ambitie om een toonaangevend voorbeeld te worden voor circulaire stedelijke gebiedsontwikkeling.

Het nieuwe schoolgebouw aan de Ridderspoorweg voor SO De Heldring de eerste gerealiseerde voorziening binnen het Investeringsbesluit Buiksloterham. De nieuwbouw is geheel uitgerust voor speciaal onderwijs met, naast de klaslokalen, een watergewenningsbad, een volwaardige gymzaal, ruimten voor fysiotherapie en andere ondersteunende functies. Het gebouw is klimaatneutraal. Bijzonder is de luchtbehandelingkast die met ‘adiabatische’ processen het gebouw op een milieuvriendelijke kan koelen. De zonweringsschermen bepalen in grote mate de uiteindelijke verschijningsvorm van het gebouw. Het perforatieontwerp is gerealiseerd met computergestuurde watersnijtechniek naar een ontwerp van grafisch ontwerper Hansje van Halem.


Gerelateerd

Kampvuurgesprek #1 Urban Campsite

20 jun 2015 : Archief

Op drie zaterdagavonden organiseert Arcam gesprekken rond het kampvuur met een bijzondere gast. Aan de orde komen de toekomstontwikkelingen op...

Ticketverkoop DvdAA gestart

Nieuws

De ticketverkoop voor de Dag van de Architectuur Amsterdam is gestart! Op vertoon van een ticket voor de Dag...

Slapen tijdens de DvdAA op de Urban Campsite

Evenement

In het weekend van de Dag van de Architectuur Amsterdam kun je dit jaar ook in stijl overnachten! Om je...