UITVERKOCHT Sluisbuurt Avond | Architectuur van de Duurzaamheid


Een Sluisbuurt Avond over duurzaamheid versus ruimtelijke kwaliteit

Sluisbuurt op Zeeburgereiland: een mooie én duurzame nieuwe stadswijk? In de tentoonstelling Sluisbuurt Studies nemen we de mogelijke invulling van de nieuwe woonwijk onder de loep. Naast hoogbouw wordt er in het Stedenbouwkundig plan veel aandacht besteed aan duurzaamheid in de nieuwe wijk. Het opvangen van water, een ondergronds afvalsysteem en circulair bouwen zijn voorbeelden van het innovatieve ontwerp.

Dit zijn mooie ambities, maar worden het ook mooie gebouwen? Op woensdagavond 14 november leren we meer over de duurzame plannen en laten we ons inspireren door duurzame gebouwen die van hoge ruimtelijke kwaliteit en waarde zijn. Toonaangevende architecten laten vanuit verschillende perspectieven in hun ontwerpen zien hoe ze duurzame innovaties hebben doorgevoerd zonder af te doen aan het design.

Programma

Mirjana Milanovic – Gemeente Amsterdam
Mirjana Milanovic geeft een introductie van het stedenbouwkundig plan van de Sluisbuurt en benoemd de speerpunten uit het plan.

Caro van der Venne – Barcode Architects
In de Sluisbuurt zullen hoge woontorens gebouwd worden. Dit zorgt ervoor dat energiepositief bouwen een uitdaging wordt. Van der Venne vertelt over het onderzoek van Barcode Architects rondom dit thema.

Miguel Huelga de la Fuente en Iria de la Peña Méndez – Sukunfuku
sukunfunku, de winnaars van Europan17, hebben een ontwerp gemaakt voor een flexibel-indeelbaar gebouw in Sluisbuurt. Tijdens de Sluisbuurtavond vertellen zij hoe grondstoffen hun waarde kunnen behouden en hoe er zo min mogelijk nieuwe grondstoffen kan worden ingezet, zodat de impact van het materiaalgebruik op het milieu zo laag mogelijk blijft.

Bjarne Mastenbroek – SeARCH
Bjarne Mastenbroek vertelt hoe duurzame plannen vertaald kunnen worden naar een esthetische ontwerp.

Naast de sprekers zal ook Marieke van Doorninck, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid, bij de avond aanwezig zijn. Voorafgaand aan de presentaties gaat moderator Peter Defesche met haar in gesprek over de duurzaamheidsambities van dit college.

Voor wie?
Deze avond is boeiend voor iedereen met interesse in de ontwikkelingen van de Sluisbuurt, in de esthetiek van architectuur en in een duurzame samenleving.

Sluisbuurt avond | Architectuur van de Duurzaamheid
Datum: woensdag 14 november 2018
Tijd: tussen 19.00-20.00 uur opening expo Freebooter by GG-loop | 20.00 uur aanvang programma
Locatie: Architectuurcentrum Amsterdam, Prins Hendrikkade 600 te Amsterdam
Tickets: UITVERKOCHT!

Architectuur van de Duurzaamheid is een samenwerking van de Gemeente Amsterdam en Architectuurcentrum Amsterdam.


Gerelateerd

Cluster X: The Battle of the Ground Floor

Nieuws

We zoomen in op Kavel X van de Sluisbuurt studiemaquette

Expositie Sluisbuurt Studies

07 sep 2018 - 06 jan 2019 : Archief : Nieuws

Verken de mogelijkheden voor de Sluisbuurt dit najaar bij Architectuurcentrum Amsterdam!