The Body & Borders


WhyNot x ARCAM – Het lichaam in relatie tot architectuur

Sinds 2009 organiseert hedendaags dans & performanceplatform WhyNot events die de danskunst op een alternatieve manier voor het voetlicht brengen. Interdisciplinair, op een passende locatie, en altijd met het lichaam en beweging als uitgangspunt.

The Body & Borders is de derde editie van een reeks waarin WhyNot het lichaam en de dans steeds aan één andere kunstdiscipline koppelt, om zo overlap te ontdekken en elkaar te inspireren. Tijdens het evenement bij Architectuurcentrum Amsterdam op zondag 30 september ligt de focus op het lichaam in relatie tot architectuur. Eerdere edities gingen over het lichaam en coding (The Body & < > (coding) i.s.m. Lavalab en Hackers & Designers) en het lichaam en beats in samenwerking met Paradiso/ADE.

The Body & Borders bevraagt waarom het lichaam op een bepaalde manier door verschillende soorten ruimtes beweegt en hoe een architect deze fysieke ervaring kan beïnvloeden. Hoe kunnen we onze stedelijke omgeving opnieuw definiëren, uitgaande van een meer fysieke, organische benadering van de ruimte om ons heen? En hoe kunnen architectuurprincipes onze kijk op beweging en ons lichaam verrijken? Hoe voelen de grenzen die binnen ons eigen lichaam bestaan of die ons afscheiden van de buitenwereld? Met presentaties en korte performances van verschillende kunstenaars en architecten kijken we waar deze twee disciplines elkaar ontmoeten en overlappen.

Met o.a. RAAAF [Rietveld Architecture-Art Affordances]Katía Truijen, assisent-curator van Het Nieuwe Instituut; beeldend kunstenaar Gosse de Kort samen met danser/choreograaf Amos Ben-Tal en Rietveld alumni Mariana Fernandez Mora.

WhyNot x ARCAM – The Body & Borders
Datum:
Zondag 30 september
Locatie: Architectuurcentrum Amsterdam
Tijd:
15:00 – 18:00 uur
Tickets: €10, online te koop via festivalwhynot.nl
Voertaal: Engels