The Set Company


 
Binairstraat 7
Buiksloterham
Cornelis Douwesterrein
Amsterdam
Steven Steenbruggen
Studio Steenbruggen
The Set Company
Pro Build NH
Bus 94, stop Binairstraat
Dit project is o.m. gepubliceerd in Amsterdamse Architectuur 2008-2009; ARCAM POCKET 22. Klik hier voor meer boeken uit de reeks Â’ARCAM POCKETÂ’.
2008-11-01
Bedrijven, Kantoren

Energie en trots

In Amsterdam-Noord wordt op alle fronten gebouwd. Er wordt gewerkt aan de infrastructuur (de Noord-Zuidlijn), aan het wonen (onder meer Elzenhagen), aan cultuur (het Filmmuseum), aan groen (Florapark) en aan voorzieningen (onder meer in het centrumgebied). Op het Cornelis Douwesterrein, tussen de NDSM-werf en de Coentunnel, wordt bovendien een enorm bedrijventerrein ontwikkeld dat nu al een niet-alledaags karakter lijkt te krijgen.

Dankzij de ambities van supervisor Bastiaan Jongerius en van de veelal jongere opdrachtgevers krijgen opvallend vaak jonge architecten de opdracht om de gebouwen vorm te geven. Op dit moment is in het deel tussen Netwerkweg en TT. Vassumweg al een groeiende verzameling bedrijfspanden met een opvallende sterke identiteit te zien.

Net als vele andere bedrijven bouwde The Set Company een pand, bestaande uit een grote hal met aan de voorkant een kantoor. De bijna zestig meter brede hal met vier werkplaatsen heeft een asymmetrisch, T-vormig front gekregen waar bovenin een vergaderruimte, een kantoor en een kantine met terras zijn gesitueerd. De straatzijde van de T-vorm is geheel van glas dat is gevat in een donkere lijst. Het kantoor bevindt zich boven de meubelwerkplaats. De vergaderruimte en het terras lijken te zweven boven de twee toeritten en de bijbehorende parkeerruimten.

Vanaf de toegangsdeur leidt een taps toelopende trap naar boven. Daar is zowel vanuit het kantoor als vanaf de daarvoor liggende galerij direct contact met de werkplaatsen mogelijk. Als geheel straalt het complex energie en trots uit. (ARCAM)