Onze nieuwe tentoonstelling EndLESS Amsterdam opent in het weekend van 21 november 2020 zijn deuren. Met deze tentoonstellingen zoomen we in op het circulaire en duurzame Amsterdam van de nabije toekomst. En voor het eerst worden alle ruimtes van ARCAM geprogrammeerd! Bekijk alvast tien tips met wat je allemaal kan zien en doen in de tentoonstelling.
Bezoek de tentoonstelling:
Boek je gratis tijdslot van tevoren via Eventbrite >
1- Beklim de trap met de stappen naar het jaar 2050 waarin Amsterdam geheel circulair moet zijn.
2 – Dompel jezelf onder in de toekomst van Amsterdam met de Science Fiction-achtige film ‘AM5 – We are Amsterdam’ van The Why Factory (TU Delft). Hoe ziet onze stad eruit met 5 miljoen mensen?
Winy Maas aan het woord over o.a. ‘AM5 – We are Amsterdam’ in het culturele programma Mondo van zondag 8 november 2020.
3 – Maak kennis met dé vis uit Mokum: de paling. Samen met de Ambassade van de Noordzee gaan we op ontdekking in de Amsterdamse wateren.
4 – Leer meer over Forteiland Pampus en zijn doelen om geheel zelfvoorzienend te worden. Een circulaire proeftuin voor de stad!
5 – Ontdek het verhaal én de maquette van Centrumeiland, de eerste rainproof en energieneutrale wijk van Amsterdam.
6 – Bezie de toekomst door de ogen van de haven van Amsterdam en leer alles over hun circulaire hubs.
7 – Neem plaats in ‘de cockpit’ van ARCAM en laat je meevoeren naar de stadsranden van Amsterdam.
8 – Bekijk als eerste de plannen voor Schinkelkwartier dat transformeert van bedrijventerrein naar woon-werk- en recreatiegebied.
9 – Bekijk de ‘Doughnut Cottage’ van duurzaam hout waarop de uitspraken van ‘donutmodeleconoom’ Kate Raworth tot leven komen.
10 – Blik terug op de compacte stad van wethouder Micheal van der Vlis (1944-2018). Hij wilde in de jaren ’80 de stad niet ongeremd laten uitdijen, maar compact houden. Is dat gelukt?
Credits:
Tentoonstellingspartners: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Ambassade van de Noordzee, AMS Institute, BetweenTwoHands, BNA, CliCQ, Forteiland Pampus, gemeente Amsterdam, geoFluxus, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Koninklijke Schiphol Group, Museumhaven Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Port of Amsterdam, Projectmanagementbureau Amsterdam, Rebel Group, Stichting Stadshout, The Why Factory (TU Delft), Universiteit van Amsterdam, Van Eesteren Museum, Ymere.
Met medewerking van: BOOM Landscape, BURA urbanism, Echo Urban Design, MORE + XML, NLÉ, PosadMaxwan, Plein06 (Omgevingsvisie); ANA Architecten, Clubhaus Architecten, Dutch Architect B.V., Harvey Otten Architectuur, UNStudio en teamleden (Het Stadsranden-lab); Fiction Factory.
Deze tentoonstelling werd financieel mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, gemeente Amsterdam en EFL-Stichting.