Tien tips voor de thuisblijvers!


Om besmetting van het Coronavirus tegen te gaan, worden we allemaal opgeroepen om binnen te blijven. En dat hoeft natuurlijk helemaal niet saai te zijn! Wij zetten even de tien beste stay at home tips voor architectuurliefhebbers op een rijtje.

  1. Netflix &…. Architectuur
    Bank op, bak popcorn erbij en tijd voor schaamteloos series kijken. Gelukkig zijn er genoeg interessante architectuur series en interieur series te vinden op Netflix. Lekker bingen dus!

Beeld: Amazing Interiors – Netflix

2. Online streamen
Netflix uitgespeeld? Beleef dan uren kijkplezier met deze architectuur Youtube kanalen! En vergeet ook niet de populaire kanalen Architecture Digest en Dezeen te checken. Met dagelijkse nieuwe video’s hoef je je hier nooit mee te vervelen!

3. Documentaires
Eindelijk heb je eens de tijd om die documentaires te gaan bekijken! Die je al tijden uitstelt om te gaan kijken weet je wel… Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) heeft gratis documentaires beschikbaar, en ja ze hebben ook architectuurfilms! Of plunder eens de database van Documentary Addict, ook hier zijn genoeg architectuurdocumentares te vinden!

Beeld: Invention (Documentary by Mark Lewix) via IDFA of Youtube te bekijken

4. Digitale tours
ARCAM is niet de enige culturele instelling die haar deuren heeft moeten sluiten in verband met het Coronavirus. Vrijwel alle musea zijn wereldwijd gesloten. Maar niet getreurd, je kan de mooiste musea gewoon vanaf je bank ontdekken. Wij kunnen geen beter moment verzinnen om de Mona Lisa of de Nachtwacht te bekijken in je pyjama. Zie hier de mooiste musea en hun digitale tours!

Beeld: 10 digitale tours door musea, Rijksmuseum Amsterdam

5. Lekker lezen!
Liever even weg van het computer of tv scherm? Pak eens een boek erbij. Er zijn genoeg interessante architectuurboeken gratis te verkrijgen. Hier alvast 25 tips van ArchDaily!

6. Knutsel je eigen gebouw
Het thuiszitten kan zeker zijn voordelen hebben, wakker bijvoorbeeld je creatieve kant aan met deze architectonische knutselpakketten. Op Pinterest vind je genoeg gratis voorbeelden, je hoeft ze alleen nog maar te printen!

Beeld: voorbeelden van Pinterest

7. Architectuurspelletjes
Stimuleer je creatieve brein verder met deze online architectuurspelletjes van Arch2O! Word stedenbouwkundige en ontwerp je eigen stad of speel architect en bouw je eigen hoogbouwtoren. Toch meer een fan van bordspelletjes? Daar hebben we gelukkig ook genoeg tips voor! Dit zijn de beste architectonische bordspellen volgens Archivibe.

8. Luister en huiver
Pak je koptelefoon en dan ook gelijk je rust met deze heerlijke architectuurpodcasts. Of je nou liever luistert naar een podcast over architectuur of design – er is voor ieder wat wils! Heb je meer een voorkeur voor Nederlands gesproken podcasts? Dan moet zeker eens luisteren naar die van Platte Grond en Architectenweb.

Beeld: Podcast Architectenweb – in gesprek met Floor Arons over de Pontsteiger

9. Een luchtje scheppen?
Ben je het binnen zitten toch een beetje zat? Wandel dan eens (op veilig afstand van je medemens natuurlijk…) de nieuwste buurten van Amsterdam in met onze Do It Yourself wandelingen of ontdek het Amsterdamse Centrum met 360 graden ARCAM.

Beeld: Artisplein via ARTIS

10. Swipen, scrollen en liken!
En last but not least, vergeet niet onze Facebook en Instagram in de gaten te houden. Door de dagelijkse updates over Amsterdam en haar prachtige architectuur heb je genoeg te lezen, te leren en te liken!