UrbanCampsite – Oproep voor ontwerpers


web-bedbug2

In de zomer van 2017 vindt de derde editie plaats van UrbanCampsite. Met het thema ‘The Art of Tech-Living’ strijken zij neer op een nieuw plek: het Sciencepark. UrbanCampsite zoekt architecten, ontwerpers en kunstenaars die een slaapobject willen ontwerpen en bouwen.

Het Sciencepark Amsterdam herbergt de wetenschappers van nu en de toekomst. Met high-tech-laboratoria, innovatieve bedrijven, de top-sterrenkijker en het grootste internet-exchange-centrum ter wereld (AMS_IX).

Met het thema ‘The Art of Tech-Living’ wil UrbanCampsite de potentie van wat om haar heen gebeurt blootleggen. De mens heeft te maken met de grootste technologische vooruitgang ooit. UrbanCampsite onderzoekt hoe (technologische) innovaties ons helpen groeien naar een duurzamere samenleving, waarin menselijk leven met een hoge kwaliteit mogelijk blijft.

UrbanCampsite roept architecten, ontwerpers en kunstenaars op een slaapobject te ontwerpen en te bouwen dat bovenstaand thema vertaalt.

Interesse? Tot en met 20 december kun je een voorstel indienen via info@urbancampsiteamsterdam.com. Meer informatie vind je op de website van UrbanCampsite.

Over UrbanCampsite
UrbanCampsite is een tweejaarlijkse, voor iedereen toegankelijke openluchttentoonstelling van kunstwerken op een verrassende locatie in Amsterdam. Het bijzondere aan de kunstwerken is dat je erin kunt overnachten, waardoor de expositie tegelijkertijd functioneert als tijdelijke camping.


Gerelateerd

Kampvuurgesprek #3 Urban Campsite

08 aug 2015 : Archief

Op drie zaterdagavonden organiseert Arcam een gesprek rond het kampvuur met bijzondere gasten. Aan de orde komen ontwikkelingen binnen...

Kampvuurgesprek #2 Urban Campsite

04 jul 2015 : Archief

Op drie zaterdagavonden organiseert Arcam gesprekken rond het kampvuur met een bijzondere gast. Aan de orde komen de toekomstontwikkelingen op...

Kampvuurgesprek #1 Urban Campsite

20 jun 2015 : Archief

Op drie zaterdagavonden organiseert Arcam gesprekken rond het kampvuur met een bijzondere gast. Aan de orde komen de toekomstontwikkelingen op...


Verwant

Urban Campsite

Urban Campsite Amsterdam is een voor iedereen toegankelijke openluchttentoonstelling van kunstwerken op het Centrumeiland (IJburg). Het bijzondere is dat je erin...