Stem op de Woonboot van het Jaar!


Eén van de drie kanshebbers, Woonark De kleine ark ;- )

Sinds 2014 organiseert waterwoonplatform VLOT de verkiezing Woonboot van het Jaar. Tijdens dit jubileumjaar wordt op donderdag 16 mei 2019 bekend welke waterwoning, woonark of woonschip zich Woonboot van het Jaar mag noemen! Waterbewoner Waldemar Torenstra zal zowel de vakjurywinnaar als de publieksjurywinnaar (in besloten kring) bekend maken.

De nominaties
Uit de twaalf inzendingen van dit jaar heeft de jury drie woonboten geselecteerd die kans maken op de titel Woonboot van het Jaar 2018: woonschip Levantus, woonark De kleine ark ; -)  en woonschip AM58 Concordia. Bekijk ze alledrie

Breng je stem uit!
Ook jij kan meestemmen. Stem vóór 16 mei op jouw favoriet, en wie weet krijgt die waterwoning dan straks de Woonboot van het Jaar-publieksprijs. Stem

Events
Architectuurcentrum Amsterdam heeft in samenwerking met VLOT diverse events georganiseerd rondom het thema waterwoningen. Hier alvast een sneak preview van wat je kan verwachten:

– Van 16 mei t/m 20 juni kan je bij Architectuurcentrum Amsterdam een mini-expositie zien met de vijf winnaars van de vijf afgelopen jaren.
– Woonboot van het jaar 2016, Robbedoes, ligt van vrijdag 31 mei t/m vrijdag 7 juni aangemeerd voor de kade van Architectuurcentrum Amsterdam. Er worden speciale rondleiding op en rond de woonboot georganiseerd.
– Aan het eind van de expo is er ook nog een VLOT lezing over Schoonschip door architect en jurylid Wouter Valkenier. Schoonschip is, als het af is, de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa.

De Verkiezing Woonboot van het jaar wordt sinds 2014 door waterwoonplatform VLOT georganiseerd. Meer over VLOT en de verkiezing