Verslag van het eerste TenderdinerOp 7 november 2018 organiseerde Architectuurcentrum Amsterdam voor het eerst Het Tenderdiner. In besloten en informele setting kwamen veertig professionals uit de Amsterdamse bouwkolom bijeen om met elkaar te praten over het proces van tenders in Amsterdam. Doel van de avond was het effect van verschillende procedures op
de architect en het ontwerp in kaart te brengen.

Zeven sprekers zetten diverse aspecten uit de wereld van de tender uiteen. Als eerste werd de term tender geïntroduceerd. Hierna volgden voorbeelden van tenderprocedures uit binnen- en buitenland, er werden visies gedeeld vanuit de architect, de overheid en de stadsmaker en ook het proces na het winnen van een tender kwam aan bod.

Wat volgde was een gesprek over 1. kwaliteitsvermeerdering; 2. transparantie van het proces; 3. vergoeding; 4. bewonersparticipatie en 5. het bewaken van de kwaliteit na het winnen van een tender. Het resultaat? Een heldere lijst van aandachts- en verbeterpunten om de tendercultuur in Amsterdam aan te scherpen.

Online Verslag
In het verslag vind je een volledige lijst met aandachts- en verbeterpunten.
Ook nemen we je in vogelvlucht mee door de presentaties van de zeven sprekers.
Krijg meer inzicht in de discussie aan de hand van de besproken onderwerpen
en de illustrerende presentatieslides.

Lees en of download hier het verslag