Week van de Stad: Amsterdam Waterstad?


De Week van de Stad: een week vol activiteiten om de stad te vieren, maar ook om een spiegel voor te houden. Deze eerste editie staat in het teken van: Water. U bent van harte uitgenodigd om mee te varen, te wandelen en te praten tijdens een van de vele water-activiteiten.
Dagelijks vinden tours over en langs het water plaats, Amsterdammers en professionals onderzoeken samen welke rol water speelt in hun dagelijkse omgeving: hoe kan het water in Amsterdam beter worden benut? Hoe groot is de dreiging van het water voor de stad? En wie bepaalt er eigenlijk van wie het water is en hoe het gebruikt mag worden?
Stad-Forum organiseert de manifestatie en ARCAM is het centrale informatiepunt van de Week van de Stad. Bekijk hier het gehele programma.

Bij Arcam
Haal bij Arcam het programmaboekje van de Week van de Stad en bezoek de presentatie ’Amsterdam Waterstad?’. Hier wordt een overzicht gegeven van waterprojecten in de stad en de invloed daarvan op ons dagelijks leven en de ontwikkeling van de stad. De resultaten van de dagelijkse waterateliers over de Amsterdamse Watervisie, komen ook in de presentatie terecht.
Bij Arcam start bovendien het merendeel van de excursies: lopend of varend langs het Oosterdok, langs bijzondere woonboten, naar Nieuw West, en zelfs mee met de laatste stadsvisser. Natuurlijk is er een waterbar, een waterbibliotheek en een levensgrote NAP-meter.
ARCAM, Prins Hendrikkade 600, 6 t/m 10 november, open van 13 tot 17 uur.

Rond het Oosterdok
In de avonduren en in het weekend vindt een reeks bijzondere activiteiten plaats. Hier een greep uit het programma:
2 november: preview bij ARCAM tijdens de Museumnacht
6 november: officiële opening Week van de Stad bij ARCAM door Wethouder Maarten van Poelgeest
7 november: waterdebat in Pakhuis De Zwijger
8 november: internationaal symposium in het Bimhuis
9 november: openstelling Waternet-locaties
10 november: filmavond in Eye
Zie voor aanmelden en aanvangstijden: programma.


Verwant

Winterlezing 1: Stedenbouwkundig patroon

Als oprichter en oud-directeur van Architectuurcentrum Amsterdam neemt Maarten Kloos de eerste lezing voor zijn rekening. Kloos verhaalt over...