Winterlezing 1: Bajes Kwartier


Een impressie van het Bajeskwartier. Beeld: © Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM

In de eerste Winterlezing van 2019 staat de veelbesproken herontwikkeling van de Bijlmerbajes centraal. Na decennialang gediend te hebben als gevangenis, sluit het betonnen complex begin 2019 definitief zijn deuren. Snel daarna zal de ontwikkeling van het Bijlmerkwartier van start gaan: de transformatie naar een echte stadswijk.

Spreker
David Gianotten, managing partner-architect van OMA en verantwoordelijk voor het herontwerp, kent deze plannen door en door en zal de ins en outs tijdens zijn lezing delen.

Locatie
Deze Winterlezing vindt plaats in de ‘Kalverstraat’ van de Bajes, de centrale corridor. Na afloop neemt een gids je mee op een korte rondleiding door het complex.

Winterlezing 1: Bajes Kwartier
Datum: zondag 6 januari 2019
Tijd: inloop 13:30; start 14:00
Locatie: Voormalige Bijlmerbajes, H.J.E. Wenckebachweg 48,  **
Bereikbaarheid: Bijlmerbajesevents deelt een uitgebreide omschrijving op zijn website. Download hier
Tickets € 12,50 (inclusief bijbehorende activiteit) | voordelige passe-partout € 65,-  (verkrijgbaar als tickettype bij elke Winterlezing in de ticketshop)
Verkrijgbaar in onze ticketshop
Voertaal Nederlands

**
Per januari 2019 is de Bijlmerbajes helaas niet meer toegankelijk voor mindervaliden en mensen met krukken of een rolstoel. De liften zullen vanaf dan buiten werking zijn en de locaties zullen via de trap te bereiken zijn. Alle locaties zijn op maximale hoogte van 4 verdiepingen.

Winterlezingen 2019 | Amsterdam in de Steigers
De Winterlezingen van 2019 nemen grote, actuele gebiedsontwikkelingen onder de loep. Amsterdam wil verdichten en transformeert monofunctionele buurten tot gemengde stadswijken met aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Hoe wordt dit aangepakt? Voor deze lezingenreeks selecteerde Architectuurcentrum Amsterdam zes projecten. Dit zijn locaties waar de bouwactiviteiten al volop gaande zijn of waar de bouwsteigers binnenkort het gebied gaan domineren.