Woonhuis James Bradleystraat


 
James Bradleystraat 38
Steigereiland
IJburg
Amsterdam
Jan van Erven Dorens
Dorens Architects
Particuliere opdrachtgever
Konst & Van Polen
Tram 26
2009-01-14
Wonen
 

De opdrachtgevers van dit huis hadden de nadrukkelijke wens een huis te creƫren waarin ze voldoende privacy zouden hebben. Om die reden ontwierp Dorens Architects een huis waarin de bewoners zich letterlijk kunnen afschermen van de straat.

Het brons, het basalt en het chroom van de straatgevel weerspiegelen de luxe stijl van de eigenaars. Het basalt is met opzet ruw gehakt om het contrast met de finesse van het chroom te versterken.
Op de onderste laag van het huis bevinden zich de garage, de woonkamer en de keuken. Op de eerste verdieping liggen drie kamers, op de tweede verdieping twee en een studio over de hele breedte van het huis met een schitterend uitzicht over de plas. De trap aan de linkerzijde van het huis doorsnijdt in een rechte lijn het huis waardoor er een diagonale zichtlijn van beneden naar boven is.

De achtergevel is in tegenstelling tot de straatgevel zo transparant mogelijk gemaakt zodat er vanuit alle vertrekken een weids uitzicht is over het water en het Diemerpark. (ARCAM/BU)