Working Apart Together – Jonge Amsterdamse Architectenbureaus


Eens in de zoveel tijd vraagt ARCAM aandacht voor jonge architecten. Voor de tentoonstelling ‘Working Apart Together’ werden tien jonge architectenbureaus uitgenodigd om zich bij ARCAM te presenteren. Het zijn allemaal zelfstandige praktijken die niet langer dan vijf jaar bestaan en in Amsterdam zijn gehuisvest.
Amsterdam – bekend als een stad met een grote aantrekkingskracht op kunstenaars, vormgevers en architecten – staat tevens bekend als een plek waar jong talent de kans krijgt om op te bloeien. Juist in een tijd waarin de Amsterdamse politiek de creatieve industrie hoog in het vaandel heeft staan, en de mensen werkzaam in die sector in belangrijke mate bijdragen aan de economie in Amsterdam, leek de tijd meer dan rijp om de creatieve industrie zelf op het podium te vragen.
ARCAM vroeg de tien architectenbureaus om zichzelf te presenteren door middel van een door henzelf ontworpen en vervaardigd object. De tien zeer verschillende creaties gaven ieder inzicht in het werk en denken van de jonge architecten, en werden in onderling overleg in de expositieruimte op hun plaats gezet: Working Apart Together.
De jonge bureaus die zich presenteerden waren: BAVAVLA (Bas van Vlaenderen); Elastik; emma; Equipe voor Architectuur en Urbanisme; Olaf Gipser Architects; HENK; Anne Holtrop; Marc Koehler; LOOS ARCHITECTS; Studio JVM Architecture + Urban Strategies.

Op 26.10.07 werd een gesprek met jonge architecten georganiseerd en de museumnacht 2007 stond geheel in het teken van de Young Urban Creatives.