Yvonne Franquinet vertrekt als directeur van Architectuurcentrum Amsterdam


Yvonne Franquinet spreekt tijdens de opening van de tentoonstelling Sluisbuurt Studies, september 2018. Foto Maarten Nauw

Per half augustus 2019 verlaat directeur Yvonne Franquinet Architectuurcentrum Amsterdam om aan de slag te gaan als Secretaris Beeldend, Erfgoed en Film bij het Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK).

Yvonne Franquinet (1966) stond sinds 2013 aan het roer van Architectuurcentrum Amsterdam. In de loop van de jaren is zij voor veel mensen een vertrouwd en bepalend gezicht van het instituut geworden. Ze heeft inhoudelijk een breed programma opgezet, waarmee het Architectuurcentrum Amsterdam zijn naam hoog heeft gehouden als ambassadeur van de Amsterdamse architectuur, stedenbouw en landschap.

Yvonne Franquinet: “De afgelopen jaren hebben we een rijk palet aan evenementen georganiseerd, bijzondere vraagstukken geagendeerd en professionals uit het vakgebied een podium geboden. We trokken veel publiek met tentoonstellingen op locatie en nog zeer recent zagen twee boeken het licht. Na 16 jaar directeurschap bij verschillende organisaties is het voor mij tijd om mijn ervaring in te zetten om anderen in het culturele veld te ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om bij het AFK voor cultuur in bredere zin te gaan werken.”

Het bestuur dankt Yvonne Franquinet voor haar inzet voor Architectuurcentrum Amsterdam en wenst haar veel succes toe in haar nieuw functie.

Afscheidsborrel
Architectectuurcentrum Amsterdam nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling ‘The Right To Build: zelfbouw tussen droom en realiteit’ en de afscheidsborrel van Yvonne Franquinet op vrijdag 28 juni 2019 om 17.00 uur.

Noot voor de pers, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur, via Gerard Comello tel. 06 – 21 52 11 60.